اهمیت آب مورد استفاده در سموم , سمپاشی سوسک , سمپاشی سوسک ریز , سمپاشی , شرکت معتبر سمپاشی , شرکت معتبر سمپاشی سوسک آشپزخانه , سمپاشی در تهران , گندزدایی اصولی , سمپاشی منازل , سمپاشی سوسک منازل , سمپاشی موش , سمپاشی ساس , سمپاشی , سمپاشی سوسک فاضلاب , سمپاشی مورچه , موریانه , سمپاشی موریانه , ضرورت سمپاشی مورچه , زندگی مورچه ها
آیا تا کنون در رابطه با کنترل آفات توسط سموم دچار مشکل شده اید؟ شاید با خود فکر کرده اید که ممکن است مشکل از میزان دز مصرفی ، مقاومت به سم و یا حتی نوع سم مصرفی باشد ! و یا شاید هم شرکتهای سازنده در تولید سمو خود کوتاهی نموده اند و کیفیت مناسبی را ارایه نداده اند.
شاید اساساً سمی که مورد استفاده قرار گرفته است. از نظر فیزیولوژیکی مقاومت ویژه ای رادر بدن حشرات هدف ایجاد کرده است و دیگر این سم بر آن دسته از حشرات اثر کافی را ندارد، ولی آیا تا کنون به این فکر افتاده اید که pH آب را اندازه بگیرید ؟
آیا به این نکته اندیشیده اید که آب مورد استفاده برای سمپاشی باید چه خصوصیاتی داشته باشد؟ و یا اینکه تنها به گل آلوده نبودن آن برای سمپاشی بسنده نموده اید! شکایاتی که در ارتباط با بی اثر بودن سموم مطرح می باشد را عموماً می توان به ۵ عامل ذیل نسبت داد؛
۱- خطای موجود در انتخاب نوع سم
۴- استفاده از سموم تاریخ مصرف گذشته
۲- خطا در زمانبندی استفاده
۵- تکنیک نامناسب سمپاشی
۳- استفاد از دز ناکافی سم این در حالی است که کمتر کسی به دیگر عامل مهم اثر بخشی سموم و ارتباط آن با آب و یا در واقع با pH آب مورد استفاده توجه دارد.
آفت کش ها گران قیمت هستند، کاربرد آنها زمان بر است و استفاده از این مواد برای انسان ها و محیط زیست بدون خطر نیست. بنابراین با بکارگیری آنها در شرایط مطلوب می توانیم کارایی آنها را افزایش داده و استفاده از آنها را به حداقل برسانیم.
به همراه اکثر آبها اعم از آب چاه، قنوات و آبهای جاری مقادیر متفاوتی از مواد معدنی(AIimirals) به صورت حل شده موجود است که اصلی ترین تعیین کننده های pH آب و درجه قلیائیت و اسیدیتهآن می باشند pH.متغییری است بین ۱۴- ۰ و ۷ =pH خاصیت خنثی دارد و بالای این رقم خاصیت قلیایی و کمتر از آن اسیدیته آب را تعیین می کند. ( اهمیت آب مورد استفاده در سموم )
pH آب عامل مهمی در اثر بخشی سموم به حساب می آید بیش از حد اسیدی یا بازی بودن مخلوط سم می تواند باعث کاهش میزان انتر سموم شود و یا حتی در شرایطی باعت بروز نتایج عکس و یا جبران ناپذیر در محصولات کشاورزی می شود.
در اکثر لیبل های سموم به اجتناب از استفاده سموم همراه با مواد قلیایی اشاره شده است. البته اتر PH در سموم مختلف متفاوت است به طور مثال سم کاپتان در معرض محیط های قلیایی به سرعت تجزیه می شود و اثر آن از بین می رود اما به دلیل نامحلول بودن، PH تاثیر زیادی بر این سم ندارد.
بسیاری از سموم در محیط قلیایی به نسبت های مختلف هیدرولیز (Decompose) میشوند یعنی ملکولهای سم توسط آب تجزیه شده و شکسته می شوند و به شکل و فرمهای دیگر در می آید که این فرم جدید غالبا فعال نبوده و در نتیجه اثر سمپاشی را کم می کند.
اگرچه pH بالای ۷/۵ برای کم کردن نیمه عمر بعضی از سموم کافی است، اما بین کوتاه شدن عمر سم و بالارفتن درجه قلیائیت آب رایطه مستقیم وجود دارد یعنی هر چه pH بالاتر برود جریان هیدرولیز هم سرعت بیشتر می گیرد.
این جریان بیشترین تاثیر را طی یک فرایند شیمیایی بر روی سموم گروه ارگانو فسفره و کاربامات ها می گذارد ولی این مورد به صورت یک قاعده عمومی تلقی شده و ضمن تاثیر گذاری بر گروههای دیگر سموم به بعضی از سموم نیز اثر نداشته و یا کم اثر می باشد. pH می تواند متغیر باشد، مخصوصا در آبهای جاری علاوه بر تغییرات فصلی ممکن است تغییرات روزانه هم داشته باشد. افزایش درجه pH عمر سموم را کم نموده، لذا در شکایات مطرح شده از بی انتر بودن سموم هموارد این مهم را باید در نظر داشت.
سرعت و شدت تجزیه شدن سموم در محیط های بازی تحت تاثیر عوامل زیر می باشد:
۱- حساسیت سموم نسبت به تجزیه شدن
۲- مدت زمانی که سموم در تماس با محیط قلیایی ( pH بالاتر از ) قرار می گیرند .
۳- درجه حرارت سم رقیق شده
اهمیت آب مورد استفاده در سموم
هر چه pH بالا تر باشد (یعنی محیط قلیایی تر باشند) به همان نسبت سرعت تجزیه شدن نیز بالا تر می رود . به ازاء هر واحد افزایش PH سرعت تجزیه شدن تا ۱۰ برابر افزایش می بیابد
برای مثال اگر سم در مخزن سمپاش برای مدت طولانی (مثلا از شب قبل) مانده باشد قبل از اینکه بخواهیم سمپاشی را انجام دهیم ، حدود ۵۰٪ از ماده موثره اسم تجزیه شد ده و از بین می رود .
در اکثر کشور ها اهمیت زیادی برای این موضوع قائل هستند و دائماً تولیدکنندگان توصیه های ذیل را به مصرف کنندگان گوشزد می نمایند که : ( اهمیت آب مورد استفاده در سموم )
۱- pH آب مورد استفاده برای سمپاشی را کنترل نمایید.( اهمیت آب مورد استفاده در سموم )
۲- درجه حساسیت سم مورد استفاده خود به آب قلیایی را از روی برچسب سم بخوانید و به آن توجه کنید و یا از افراد آگاه بپرسید .
۳- در صورت امکان بروز خطر و حساسیت بالا از سموم مکمل که قلیانیت را خنتی می کند، استفاده نمایید. سریع ترین و کم هزینه ترین راه برای تعیین pH استفاده از کاغذ های تورنسل است اما در شرایط حساس باید از آزمون آب در آزمایشگاه های مجهز بهره گرفت.
با متعادل نگه داشتن pH و تنظیم آن در مخلوط سمپاش می توان از هیدرولیز سموم و کاهش اثر بخشی آنها جلوگیری کرد. برای این منظور از عامل بافری استفاده می کنند.
عامل بافری محلولی شیمیایی است که pH مخلوط سم را در هنگام ترکیب شدن در مخزن سمپاشی متعادل و ثابت نگه می دارد و از سرعت هیدرولیز سموم جلوگیری کرده و ماندگاری ماده موثره سموم در مجاورت با آب را افزایش می دهد. برخی از این بافر ها مخلوط را اسیدی و برخی دیگر محیط را قلیایی می کنند تا pH به حد ایده آل برسد.( اهمیت آب مورد استفاده در سموم )
از دیگر عواملی که می تواند در تغییر pH موثر باشد، درجه حرارت، انحلال پذیری، منبعی که آب از آنجا استخراج می شود و ترکیباتی است که در تانک سمپاشی به مخلوط سم اضافه می گردند. اثر درجه حرارت در گروه تالونیل ها اثبات شده است به این صورت که هر چه درجه حرارت بالاتر رود سرعت هیدرولیز در این گروه افزایش می یابد. به استناد گزارشات مختلف به نظر می رسد اکثر آبهای کشاورزی کشور قلیایی باشند و گاهی pH آب اعداد ۸ تا ۹ را نشان می دهد که این عامل باید در هنگام استفاده از سموم مد نظر قرار گیرد اما pH آب نباید تا حدی اسیدی شود که هنگام محلول پاشی موجب سوختگی در برگ ها شود.( اهمیت آب مورد استفاده در سموم )
افزودن ترکیباتی مثل کلرید کلسیم به مخزن سمپاشی نیز pH مخلوط را به سمت قلیایی شدن تغییر می دهد بنابراین در هنگام استفاده از چنین ترکیباتی باید یه این موارد توجه داشت.
با توجه به تحقیقات انجام گرفته مناسب ترین pH برای استفاده از سموم در حدود ۵ تا ۶ است ولی باید به این موضوع نیز توجه داشت که سمومی که در آنها فلز مسی حضور دارد در این محدوده اسیدی موجب مسمومیت گیاه و از بین رفتن آنها شود که در این شرایط باید از یک سورفکتانت استفاده نمود. با در نظر گرفتن مطالب فوق، با تنظیم pH می توان موجبات افزایش اتر بخشی سموم را فراهم نمود که این امر باعت کاهش استفاده از سموم و کاهش آلودگی آبها و محیط زیست می گردد همچنین در هزینه و زمان صرف شده جهت این امور صرفه جویی می شود.( اهمیت آب مورد استفاده در سموم )
میزان مصرف عامل بافری به pH آب بستگی دارد. استفاده بیش از حد آن باعث اسیدی شدن محیط و در نتیجه مسمومیت گیاه می شود .
سمپاشی سوسک ، سمپاشی موش ، سمپاشی سوسک فاضلاب ، سمپاشی منازل ، سمپاشی در تهران ، اهمیت آب مورد استفاده در سموم