بهداشت گوشت
گوشت ماده غذایی است که محیط بسیار مناسبی برای رشد ، نمو و فعالیت میکروب ها ، کپک ها و مخمرها می تواند باشد . گوشت از طرق مختلف مانند هوا ، گرد و خاک و از طریق وسایل و ابزاری که برای تهیه آن به کار می رود می تواند دچار آلودگی میکروبی شود . در نتیجه فعالیت های میکروبی در گوشت تغییراتی بوجود می آید که عبارتند از تجزیه پروتئین ها ، چربی ها و تخمیر قند ها که در نهایت سبب نرمی و لزج شدن گوشت ، تغییر رنگ ، ایجاد بو و طم نامطبوع می شود .
بهداشت گوشت در واقع از بهداشت دام شروع می شود . برای این منظور دام ها باید در کشتارگاه ها قبل از اینکه ذبح شوند و نیز بعد از کشتار مورد معاینه بهداشتی قرار گیرند . بهتر است دام ها قبل از ذبح معاینه شوند تا اگر بیماری در آن ها وجود داشته باشد معالجه شوند . بیماری واگیردار مثل سیاه زخم می تواند کارکنان را دچار خطر کند .تشخیص بسیاری از بیماری ها روی لاشه بعد از کشتار مشکل است .
با بازرسی و معاینه دام قبل از کشتار می توان به ارزش دام نیز پی برد . برای کشتار دام ها در صورتی که فاصله دام تا کشتارگاه نزدیک باشد معمولا از طریق حرکت دام ها به کشتارگاه برده می شوند و اگر فاصله زیاد باشد آن ها را با کامیون حمل می کنند . در کشتارگاه ها چند مرحله روی دام انجام می شود . مراحل اصلی کشتار دام عبارتند از :
کشتار ، پوست کندن ، تخلیه شک و سینه ، شقه کردن ، بازرسی بعد از کشتار و شستشوی لاشه ها
معمولا در کشتارگاه ها مواد زائدی که حاصل می شود نظیر خون ، محتویات داخل شکم و غیره جمع اوری شده و در یک کارگاه به صورت پورد گوشت تبدیل می شوند و دامدارها و مرغدارها آن را به عنوان خوراک دام خریداری می کنند ولی یکی از مشکلات جدید این گونه مکمل ها جنون گاوی است .