ذرات گرد و غبار
ذرات گرد و غبار از نظر علت بوجود آمدن به دو دسته زیر تقسیم می شوند :
۱- گرد و غبارهای بی اثر : مانند گرد و غبار میکا ، پشم شیشه ، کائولن ، سمباده و سیمان . افزایش سیلیس در سیمان باعث نامرغوبی آن می شود . ( فیبروز ریه ایجاد نمی کند ) .
۲- گرد و غبار عامل ایجاد فیبروز در ریه : به طور کلی گرد و غباری که سبب بیماری و فیبروز در ریه گردد پنوموکیونیوز و بیماری ناشی از آن را پنوموکیونیوزیس می نامند .
فیبروز فیبروژنیک : به حالتی گفته می شود که ریه خاصیتی ارتجاعی و آلاستیسیته خود را از دست داده باشد و به جای نسج مرده و غیر فعال جانشین شده که به هیچ وجه قدرت ارتجاعی ندارد .
گرد و غبار سیلیس : استنشاق گرد و غبار متبلور سیلیس آزاد یا کوارتز ( دی اکسید سیلسیوم ، sio2 ) سبب بیماری مولد فیبروز و تصلب ریه به نام سیلیکوز می گردد . این بیماری دارای مسیر غیر قابل پیش بینی با عاقبت وخیم است ، دارای پیش آگهی نبوده و معمولا نیمی از مبتلایان به آن قبل از ۵۵ سالگی می میرند .
۱-ورود ذرات به داخل ریه استمرار داشته باشد ( ۵ تا ۲۵ سال ) .
۲- ذرات دارای خاصیت شیمیایی و فعال می باشند .
۳- ذرات سیلیس نو و تازه باشد .
۴- حرارت بسیار زیاد ( ۱۲۰۰ درجه سانتی گراد به بالا ) سبب تغییرات فیزیکی ، شیمیایی و فعال شدن ذرات سیلیس شده و موجب زیان بخشی آن می شود .
۵- درجه تراکم ذرات : هوای خطرناک از نظر ایجاد سیلیکوزیس ، هوایی است که در هر سانتی متر مربع آن بیش از ۱۲۵ سیلیس آزاد به قطر چند میکرون وجود داشته باشد .
۶- اندازه قطر یا بعد ذره : ذرات سیلیس کوچکتر از ۵ میکرون نقش اساسی را در ایجاد سیلیکوزیس دارند
۷- با افزایش سن ابتلا به سیلیکوزیس افزایش می یابد ( البته از نوع مزمن ، ولی در افراد جوان به صورت حاد است ) .
۸- استعداد و فاکتور شخصی و نژاد : نژاد سیاه نسبت به نژاد سفید آمادگی بیشتری برای ابتلا دارند که علت ان هنوز مشخص نیست .
سمپاشی سوسک ، سمپاشی موش ، سمپاشی سوسک فاضلاب ، سمپاشی منازل ، سمپاشی در تهران ، میکروارگانیسم ها ، آلرژن ها و کپک ها
ذرات گرد و غبار , سمپاشی سوسک , سمپاشی سوسک ریز , سمپاشی , شرکت معتبر سمپاشی , شرکت معتبر سمپاشی سوسک آشپزخانه , سمپاشی در تهران , گندزدایی اصولی , سمپاشی منازل , سمپاشی سوسک منازل , سمپاشی موش , سمپاشی ساس , سمپاشی , سمپاشی سوسک فاضلاب , سمپاشی مورچه , موریانه , سمپاشی موریانه , ضرورت سمپاشی مورچه , زندگی مورچه ها