وسایل مراقبت از بیمار
در مباحث گذشته در مورد احتیاط های استاندارد جهت کاهش انتقال میکروب ها در بیمارستان مطالبی را ارائه دادیم در اینجا به مابقی این مبحث می پردازیم.
به منظور محافظت مخاط چشم ، بینی و دهان حین انجام کارهای تهاجمی یا فعالیت های مراقبت از بیمار که احتمال پاشیده شدن خون ، مایعات بدن ، ترشحات و مواد دفعی وجود دارد باید از ماسک و محافظ صورت یا چشم استفاده نمود .
گان
حین انجام کارهای تهاجمی یا فعالیت های مارقبت از بیمار که احتمال پاشیده شدن خون ، مایعات بدن ، ترشحات و مواد دفعی وجود دراد به منظور محافظت از پوست و جلوگیری از کثیف و آلوده شدن لباس باید گان پوشید .
– جمع اوری و انتقال تجهیزات و وسایل مراقبت از بیمار که با خون ، مایعات بدن ، ترشحات و مواد دفعی آلوده شده اند باید به گونه ای باشد که از مواجهه پوست و مخاط با آنها و آلوده شدن لباس و انتقال میکرو ارگانیسم ها به سایر بیماران و محیط جلوگیری بعمل آید .
– وسایلی که قابل استفاده محدود هستند . با پوست اسیب دیده ، خون ، مایعات بدن ، یا مخاط در تماس بوده اند باید قبل از استفاده برای بیمار دیگر با ماده گندزدای مناسب بیمارستانی پاک و تمیز شوند . قبل از تمیز کردن کامل این وسایل نباید آن ها را در اتاق بیماران دیگر یا مناطق تمیز دیگر قرار داد .
– هر نوع وسیله مراقبت از بیمار که از بخش های مختلف جهت تعمیر یا سرویس فرستاده شده است باید با ماده گندزدای مناسب بیمارستانی پاک شود .
جمع اوری و انتقال ملحفه آلوده باید به گونه ای باشد که از مواجهه با پوست یا مخاط ، آلودگی لباس و انتقال میکرو ارگانیسم ها به سایر بیماران و محیط جلوگیری به عمل آید . هرگز نباید ماحفه کثیف را روی زمین یا سطوح تمیز قرار داد .