بروسلاها و باسیلاسه ها
بروسلاها و باسیلاسه ها نیز از میکروارگانیسم های مهم در بهداشت مواد غذایی هستند . در این مبحث توضیج مختصری در مورد این دو میکرو ارگانیسم خواهیم داد .
بروسلاها : انواعی از این خانواده در انسان تولید بیماری بروسلوز یا تب مالت می نمایند . از علائم این بیماری اینست که شخص دچار تب می شود ، در روز تب افزایش پیدا می کند و در شب هنگام تب کاهش می یابد که تب همراه با لرزش و عرق فراوان است . تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و حیوان است و عامل بیماری زا از طرق شیر یا گوشت حیوان آلوده به انسان منتقل می شود . از انواع بروسلاها می توان به بروسلا ملی تنسیس که از طریق گوسفند و بز آلوده به انسان منتقل می شود و بروسلا آبورتوس بویس ( از طریق گاو ) و بروسلا سوئیس ( از طریق گوشت خوک ) اشاره کرد . برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری لازم است که دام های آلوده جمع اوری شده و از بین بروند .
با سیلاسه ها : با سیلاسه ها دسته بزرگی از میکروب ها هستنسد که آنها را به دو دسته تقسیم می کنند . یک دسته که هوازی می باشند تحت عنوان باسیلوسها و دسته دیگر که بی هوازی هستند به نام باکتریوم مشهور هستند . از باسیلوسهایی که در بهداشت مواد غذایی اهمیت دارند می توان به باسیلوس وبتیلیس اشاره کرد که سبب مسمومیت غذایی در انسان می شود و نیز باسیلوس پلی میکیا ، باسیلوس سره ئوس و باسلوس استئاروتموفیلوس که درجه حرارت های بالا را تحمل می کند و مقاوم است . از خانواده باسیلاسه ها دو دسته از آنها برای انسان بیماری زا می باشند . از دسته هوازی ها ( باسیلوسها ) باسیل آنتراسیس است که باعث بیماری شاربن یا سیاه زخم می شود . از دسته بی هوازی ها ( باکتریوم ها ) باسیل بوتولیسم یا کلستردیوم بوتولونیم که موجب ایجاد مسمومیت خطرناک بوتولیسم می شود .