اصول سم پاشی
همه تا کنون ممکن است با مزاحمت حشرات موذی در منزل مواجه شده باشند و برای نابودی و رهایی از شر آن ها اقداماتی را انجام داده باشند . این مسئله با گرم شدن هوا شدت پیدا کرده و سمپاشی را به خصوص برای مبارزه با سوسک ها و جوندگان و … الزامی می کند . متاسفانه در برخی از اماکن عالی الخصوص در منازل شاهد استفاده از سمومی هستیم که ممکن است به دلیل نا آگاهی از استانداردهای سم پاشی برای اطرافیان مخاطه آمیز باشد .
افرا نا آشنا با استفاده از سموم نباتی سلامت کلیه افراد خانواده بخصوص کودکان، میانسالان، خانمهای باردار و بیماران قلبی، کلیوی، ریوی و … را به خطر میاندازند. استفاده از سموم تایید نشده و غیر استاندارد ممکن است باعث سقط جنین و همچنین مشکلات پوستی ، عصبی و تنفسی شود .
بهترین راهکار کمک گرفتن از شرکت های سم پاشی که دارای مجوز از وزارت بهداشت هستند ، می باشد . این شرکت ها با داشتن کارشناسانی ماهر در زمینه حشره شناسی و سم شناسی می توانند در این امر یاری گر باشند .
سموم محتلف تا زمانی که مرطوب باشند می تواند ایجاد مسمومیت کند . به همین دلیل کارشناسان امر توصیه می کنند چند ساعت پس از سم پاشی خانه خالی از سکنه باشد به خصوص افرادی مانند کودکان زیر شش سال خانم های باردار ، افرادی که دچار بیماری های ریوی هستند و مشکلات قلبی ، کلیوی و حساسیت یا بیماری پوستی دارند حتما باید ۴۸ ساعت پس از سم پاشی محل را ترک نمایند .همچنین لازم است در و پنجره ها باز گذاشته شوند تا بخار و بوی سم از خانه خارج گردد .
استفاده از حشره کش ها و سموم غیر اصولی باعث ایجاد مقاومت در حشرات می شود همچنین ریختن این سموم در چاه فاضلاب ممکن است باعث از بین رفتن و یا بیماری میکرو ارگانیسم های موجود در چاه فاضلاب گردد که این امر به محیط زیست آسیب می رساند .